1. Marlies De Munck, Karl Brabants, 'Ik zie bergen weer als bergen', Uitgeverij Poespa Producties, 2021

  Een foto van Karl Brabants zet Marlies De Munck aan het denken. Hoe kan een beeld een berg vatten? Het beroemde aforisme van zenmeester Ch'ing-yuan Wei-hsin begeleidt haar zoektocht naar de betekenis van de foto:

  ‘Voordat ik dertig jaar Zen had gestudeerd zag ik bergen als bergen, en waters als waters. Toen ik tot dieper inzicht kwam, bereikte ik het punt waar ik zag dat bergen geen bergen zijn, en waters geen waters. Maar nu ik tot de ware kern ben gekomen heb ik rust. Want ik zie bergen weer als bergen, en waters weer als waters.’

  Op het ritme van deze wijsheid verkent ze de oppervlakte en de diepte van het beeld, de flits van het moment en de opeenstapeling van tijd. Zo ontplooit dit essay zich tot een zoeken dat universeel is voor het kijken naar fotografie, kunst en misschien wel naar de wereld.

  Hardcover formaat 21,5 x 26 cm, 32 pagina’s
  Oplage 325 ex. – 300 ex. genummerd 1 tot 300 – 25 ex. genummerd I tot XXV. I tot XXV bevatten een foto van de berg: inkjet print op Hahnemuhle PhotoRag Matt Fine Art papier, formaat 19x25 cm, genummerd en gesigneerd.

  Calligrafie cover: Geert Hellings
  Vormgeving / lettertype titels Woyda Style: Johnny Bekaert - graphic things

  ISBN 97-8-946407-0539 - NUR 736

  Prijs

  1 tot 300: 19 euro
  I tot XXV: 45 euro

  Bestelling boek

Karl Brabants ©

Built with Berta.me